Het intakegesprek

Kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Het intakegesprek

Voordat het intakegesprek zal plaatsvinden krijgt de ouder een rondleiding bij Kids Rejoice. Dit gebeurt onder leiding van de directie. Op deze manier kunnen ouders/verzorgers een globale indruk krijgen van ons kindercentrum en de sfeer aanvoelen.

Vervolgens wordt er een intakegesprek ingepland. Hier wordt de basis gelegd voor een vertrouwensrelatie tussen ouders en het kindercentrum. Behalve het feit dat geïnformeerd wordt naar alle zaken die met de verzorging van het kind te maken hebben, is dit gesprek bedoeld om de ouder goed te informeren over de organisatie van de kinderopvang.

Er worden over en weer afspraken gemaakt en het intakeformulier wordt ingevuld en besproken. Dit is met name zo omdat wij hierdoor een duidelijk beeld krijgen van het kind en de behoeftes en kunnen daarop inspelen. Hierbij wordt onder andere besproken hoe de dagindeling er thuis uitziet van het kind zelf en wat de wensen van de ouders zijn. Denk hierbij aan eetrituelen, allergieën, slaapritmes en eventueel culturele belangen waar wij rekening mee moeten houden.